-geneerisiä periaatteita
-mistä pidät
-mikä mahtuu sinun arkeesi
Aluksi meidän pitää ymmärtää, mitkä ovat ne geneeriset periaatteet tavoitteesi takana. Näillä tarkoitan tavoitteen yleisiä periaatteita (esimerkiksi ihmisfysiologiaa), joissa ei oteta huomioon vielä yksilöllisiä eroja. Mikä ikinä tavoitteesi onkaan, niin mieti tai selvitä, mitkä asiat pitäisi tapahtua, että saavuttaisit halutun muutoksen. Jos mietitään, että sinulla on esimerkiksi liikunnan suhteen joku tavoite, sinun pitää määritellä mitä sen tavoitteen saavuttaminen vaatii esim. aerobisen liikunnan ja/tai voimaharjoittelun osalta. Sitten kun tiedät nuo, sinulla on avoin kenttä, josta pitää valita seuraavaksi toteuttamistavat.
Seuraavaksi lähdetään miettimään, mistä SINÄ tykkäät. Todella usein, kun lähdetään työntämään jotain omaan arkeen, unohdetaan ottaa huomioon se, mistä me voitaisiin oikeasti tykätä tai mikä voisi tuntua miellyttävältä. Miksi tämä on niin tärkeä askel? NO, sen takia, koska kun toimenpide tuntuu mukavalta, miellyttävältä tai sitä jopa odottaa, on aika paljon isompi todennäköisyys, että sitä toistaa useammin ja sitä tekee pitkäjänteisemmin. Tätä sovelletaan sitten niihin geneerisiin periaatteisiin: Liikunta-esimerkissä voisi miettiä minkälaisesta voimaharjoittelusta sinä voisit tykätä: voisiko se olla kahvakuula, painonnosto tai ehkä kehonpainoharjoittelu? Entä aerobisella puolella, voisiko se olla juoksemista, uintia tahi pyöräilyä? Pysähdy miettimään, mistä sinä pidät tai mikä juuri sinua kiinnostaa.
Sitten yksi isoimmista jutuista, mikä aika usein unohdetaan. Mikä toimintamalli mahtuu SINUN arkeesi? Minkälainen se sinun arki on? Mikä toimintamalli jopa täydentää arkeasi? Kun otat tämän tekijän huomioon, on hyvin paljon todennäköisempää että pystyt toteuttamaan valitsemiasi toimenpiteitä todellisuudessa.
Voin luvata, kun valitset toimintatavat tällä tavalla, ovat ne pitkällä aikavälillä todella paljon TEHOKKAAMPIA kuin ne, mitkä otat suoraa netistä joltain fitnessvaikuttajalta. Monella vaikuttajalla on valitettavasti geneeriset periaatteet usein hukassa, he eivät tiedä mistä SINÄ tykkäät eivätkä varsinkaan tunne arkeasi, kun heillä on ihan erilainen elämäntyyli ja arki.
Joten ota tämä ajatusmalli talteen, niin löydät sinulle sopivat ja tehokkaat toimintamallit. Ne ovat usein pieniä päivittäisiä askeleita, joiden perusteella kokeillaan ja opitaan, mikä toimii ja mikä on hyvä.
Ja yksi asia vielä: Jos sinulla on valmentaja, eikä hän jollain tavalla toteuta tätä ajatusmaailmaa sinun valmennuksessa, kannattaa miettiä valmentajan vaihtoa!
Vääntö jatkuu,
Jone
www.instagram.com/thejounikorhonen